توصیه‌هایی برای داشتن یک وبلاگ خوب و موفق

« روزنامه شرق؛ پنج‌شنبه 26 خرداد 1384، نویسنده؛ امیر عظمتی » 

- سعی کنید در قالب وبلاگ‌تان از اسکریپت‌های گوناگون که فقط صفحه را شلوغ می‌کند و تقریبا مزیت دیگری ندارد، استفاده نکنید و یا تا آنجایی که ممکن است کم استفاده کنید. شما هم ممکن است تا به‌حال با وبلاگ‌هایی مواجه شده باشید که به عنوان مثال در هنگام ورود به آن، یک صفحه باز می‌شود و از شما می‌خواهد که نام خود را وارد کنید، سپس در گوشه‌ای از وبلاگ با اسم به شما خوش‌آمد می‌گوید. یا هنگام خروج از وبلاگ یک پنجره کوچک با چنین مضمونی باز می‌شود: «از اینکه به وبلاگم آمدید، متشکرم! باز هم سر بزنید» یا از اسکریپت‌هایی استفاده می‌کنند که به عنوان مثال یک جمله یا ساعت به دنبال نشان‌گر موس در حال حرکت می‌باشد و یا ...‍! شما فکر می‌کنید آیا این اسکریپت‌ها برای بازدید‌کننده مفید می‌باشد!؟ یا باعث جذاب‌تر و زیبا‌تر شدن صفحه وبلاگ می‌شود!؟ اگر اینچنین فکر می‌کنید، بدانید که تا حد زیادی فکرتان اشتباه است. این اسکریپت‌ها جز اینکه اعصاب بازدید‌کننده را خورد کند و یا حتی او را از بازدید کامل از آن وبلاگ منصرف کند، مزیت دیگری ندارد. ممکن است برخی از این اسکریپت‌ها در نگاه اول و یا در یک‌بار استفاده جالب باشد، ولی تکرار آن به شدت اعصاب‌خورد‌کن خواهد بود. شما هم اگر دقت کنید متوجه خواهید شد که اکثر وبلاگ‌هایی که این نوع اسکریپت‌ها در صفحه‌ی آنان موج می‌زند، وبلاگ‌های تازه‌کار و نه‌چندان حرفه‌ای هستند. حال آن‌که اگر به یک وبلاگ باسابقه و حرفه‌ای مراجعه کنید، بعید است از این‌گونه موارد در آن ببینید.

- تا جایی که ممکن است رنگ زمینه قالب را روشن و رنگ متن را تیره (مخالف آن) انتخاب کنید. خواندن وبلاگ‌هایی که رنگ زمینه‌ی آن تیره و رنگ متن آن‌ها روشن است، در روز ممکن است تا حدی چشم را اذیت کند. از طرفی ممکن است این نوع وبلاگ‌ها شیک‌تر به نظر برسند ولی اگر وبلاگی دارید که هر روز به روز می‌شود و به نوعی وبلاگ‌تان خبری است، سعی کنید از ترکیب رنگ زمینه‌ی روشن و رنگ متن تیره، استفاده کنید.

- یک فونت مناسب برای متن نوشته‌های وبلاگ انتخاب کنید. اندازه‌ی فونتی که انتخاب می‌کنید، نه خیلی بزرگ باشد به‌طوری‌که ترکیب صفحه را بهم بریزد و نه این‌که خیلی کوچک باشد که خواندن مطالب را برای بازدید‌کننده سخت کند. سعی کنید اندازه‌ی فونت تیتر مطلب را هم کمی بزرگ‌تر کنید تا تفاوت تیتر مطلب با خود مطلب به‌راحتی آشکار شود. به عنوان مثال برای متن نوشته‌های وبلاگ فونت Tahoma با سایز 12px و برای تیتر مطالب وبلاگ فونت Arial Bold با سایز 16px مناسب می‌باشد.

- نکته‌ی دیگری که در خصوص عکس‌های استفاده شده در قالب وبلاگ باید ذکر شود، این است که؛ اگر از هاست و دامین شخصی استفاده نمی‌کنید و وبلاگ خود را توسط سرویس‌های رایگان وبلاگ منتشر می‌کنید و در قالب وبلاگ‌تان از عکس نیز استفاده می‌کنید، حسابی مراقب باشید تا یک فضای مناسب برای عکس‌های خود پیدا کنید. چرا که اگر در این مورد دقت کافی به خرج ندهید و یک هاست نه‌چندان مطمئن و مناسب برای عکس‌های قالب انتخاب کنید، ممکن است هر از گاهی به دلیل مشکلات آن هاست، عکس‌های قالب شما لود نشود و چهره نامناسبی را به وبلاگ شما بدهد. در انتخاب یک فضای مناسب برای عکس، به میزان پهنای‌باندی که به شما می‌دهد نیز، توجه داشته باشید و سعی کنید حتی‌الامکان فضایی را انتخاب کنید که پهنای‌باند تقریبا نامحدود! در اختیار شما قرار دهد. چرا که اگر به این مورد دقت نکنید و وبلاگ‌تان روزانه میزبان تعداد زیادی بازدید‌کننده ‌باشد، ممکن است به یک‌باره پهنای‌باند ماهانه شما تمام شود (بسته به حجم عکس‌های استفاده شده در قالب و تعداد بازدید‌کنندگان) و شما مجبور شوید عکس‌ها را دوباره در فضای دیگری آپلود کنید و آدرس‌ آن‌ها را در قالب وبلاگ‌تان تغییر دهید. مطمئن باشید این عملیات کم‌دردسری نخواهد بود! زیاد نگران نباشید، با یک جستجوی ساده در گوگل می‌توانید به لیستی از سایت‌هایی که این خدمات را به بهترین وجه و آن‌هم رایگان در اختیار شما قرار می‌دهد، دست یابید. به عنوان مثال شما می‌توانید عبارت free image hosting را در موتورهای جستجوی معروف مثل گوگل یا یاهو جستجو کنید و به تعداد زیادی از این سایت‌ها، دست یابید. لازم به ذکر است که شما در خصوص عکس‌هایی که در میان مطالب وبلاگ نیز به کار‌ می‌برید، باید حواستان کاملا جمع باشد و میزبان مناسبی را انتخاب کنید. به خصوص اگر مطلبتان وابسته به آن عکس باشد و یا مثلا آموزشی همراه با عکس در وبلاگ قرار داده باشید. این مطلب‌تان پس از مدتی به آرشیو وبلاگ می‌رود و بازدید‌کنندگان ممکن است از طریق موتور‌های جستجو به آن برسند. مطمئنا دیدن آن مطلب بدون عکس لطفی نخواهد داشت.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد